راهنمای خرید گوشی


اولین نکته‌ای که باید مورد توجه قرار دهید این است که ببینید موبایل تا چه حد با زندگی و کارتان جور در می‌آید. مثلاً برای تاجرانی که همیشه در سفر هستند، یا کاربرانی که عمرشان را در جاده‌ها می‌گذرانند، احتمالاً یک گوشی هوشمند با امکانات GPS و صفحه نمایش بزرگ برای مشاهده وب، چک کردن برنامه‌های روزانه و ارسال و دریافت ایمیل بیشتر به دردشان می‌خورد. در عین حال، همیشه توجه داشته باشید

که شرکت ارتباطات سیار چه خدماتی را ارائه می‌دهد. دلیلی ندارید تلفنی بخرید که نصف قابلیت‌های آن بی‌مصرف می‌ماند چون سرویس مربوطه مورد حمایت قرار نمی‌گیرد.

اما اگر اهل مد و پیروی از سبک روز هستید، پس باید موبایلی انتخاب کنید که پیچیدگی‌های کمتری داشته و قسمت‌های سرگرمی آن بیشتر باشد. و در ضمن امکان تعویض قاب با رنگ‌های متنوع هم داشته باشد.

در مورد شکل و طرح گوشی هم خوب دقت کنید. مدل‌های تاشو یا کشویی درست است که از صفحه نمایش و صفحه کلید محافظت می‌کنند، ولی بزرگ‌تر هستند و به راحتی مدل‌های میله‌ای در جیب نمی‌شوند. نکته دیگر این که حتماً کلیدها را امتحان کنید تا اگر مثل ادمهای که انگشتان بزرگی دارند، بی‌خودی پول برای کیبوردی ندهید که امکان استفاده از آن را ندارید.

بهتر است در منوها و اینترفیس موبایل هم گشتی بزنید و ببینید کار کردن با آن آسان هست یا نه. آیا اسکرین خوبی دارد و آیا اندازه فونت‌ها به حدی هست که برای خواندن نوشته‌ها نیازی به ذره‌بین نباشد؟

امروزه کاری نیست که با موبایل نتوانید بکنید، اما بیشتر از همه عکاس گرفتن با تلفن همراه مد شده. گرچه دوربین‌های روی موبایل به وضعیت استانداردی رسیده‌اند، اما دقت کنید. لنز این دوربین‌ها زیاد مرغوب نیستند و علیرغم امکانات متنوعی که ممکن است اغوا کننده باشند، رزولوشن دوربین در حد یکی-دو مگاپیکسل است. به هر حال اگر در عکاسی جدی هستید، به دنبال یکی از این موبایل‌های دوربین‌دار جدید بگردید که اخیراً به بازار آمده‌اند و در حد ۱۲ مگاپیکسل رزولوشن دارند.(و یا بیشتراز ۱۲مگاپیکسل تو بازار باشه) با این کیفیت عملاً می‌توانید عکس‌های خود را چاپ کنید، هر چند نباید انتظار داشته باشید که عکس‌هایتان به خوبی عکس‌هایی از آب در بیاید که با دوربین‌های مستقل می‌گیرید.

یکی از بزرگ‌ترین تبلیغات طی چند سال اخیر، موسیقی روی موبایل بوده است. مثل این که کم‌کم باید پخش‌کننده‌های مستقل MP3 خود را فراموش کنیم. ولی در این مورد هم زیاد به حرف بازاری‌ها گوش ندهید. انتقال آهنگ‌هایی که از قبل داشته‌اید به گوشی موبایل هم دشوار و هم وقت‌گیر است. ولی اگر واقعاً قصد دارید از موبایل خود به عنوان پخش‌کننده MP3 استفاده کنید، چک کنید ببینید حداقل فیش استاندارد هدفون داشته باشد یا اگر ندارد، آیا می‌توان رابط یا واسطه‌ای برای آن پیدا کرد یا نه.

یک نکته دیگر که از این هم مهمتر است: فکر کرده‌اید که آهنگ‌ها را کجا می‌خواهید ذخیره کنید؟ نه فقط آهنگ. عکس، ویدئو، SMS یا اصلاً هر دیتای دیگری. بعضی موبایل‌ها 4 گیگا بایت هارد دارند، ولی در بیشتر گوشی‌ها حافظه بسیار محدود است. پس حواس‌تان باشد که موبایلی که می‌خرید امکان افزایش حافظه داشته باشد.

در ضمن توجه داشته باشید که استفاده از تلفن برای کاربردهای مختلف یعنی مصرف زیاد باتری. کلاً یادتان باشد که هر چه موبایل‌تان هوشمندتر باشد، پرمصرف‌تر است.

اگر می‌خواهید با دیگران به مبادله عکس و آهنگ و این جور چیزها بپردازید، پس مسأله اتصال هم اهمیت پیدا می‌کند. مادون قرمز که کند است. اما بلوتوث امروزه زیاد مد شده و در هر دستگاهی دیده می‌شود. با بلوتوث می‌توانید دیتا را به کامپیوتر هم منتقل کنید. هدفون بی‌سیم هم با بلوتوث کار می‌کند.

و بالأخره نکته آخر این که قبل از خرید موبایل جدید، با خودتان فکر کنید ببینید واقعاً چه دلیلی برای این کار دارید. آیا موبایل قبلی نیازتان را برطرف نمی‌کند 

 

19 نکته برای خرید گوشی نو و دست دوم  

 

1- از خریدن گوشی های بدون جعبه قطعاً خودداری کنید.

2- شماره سریال جعبه و گوشی باید همخوانی داشته باشد.

3- گوشی های نو را از نمایندگی های اصلی که در سطح کشور فروشگاه دارند تهیه کنید.

4- در زمان خرید گوشی های نو حتما به نوع گارانتی و تاریخ شروع آن دقت کنید.

5- از تاریخ شروع گارانتی ترجیحا بیش از دو هفته نگذشته باشد.

6- شماره سریال حک شده روی گوشی و روی کارت گارانتی حک شده باید همخوانی داشته باشند.

7- در صورتی که گوشی مورد نظر شما کار کرده می باشد و یا از گارانتی آن مطمئن نیستید و می خواهید بدانید این گوشی واقعاً در چه تاریخی تولید شده است، از روش ذیل پیروی کنید:
کد #92702689#* را بعد از روشن کردن گوشی وارد کنید، در اکثر مدل های تلفن همراه سریال و تاریخ ساخت گوشی را به شما می دهد.

8- راه دیگر برای تشخیص گوشی نو این است که به اطراف باطری و محل قرار گرفتن آن با دقت نگاه کنید در گوشی های نو هیچ خط و اثری از مالش باطری به بدنه گوشی نباید وجود داشته باشد.

9- محل قرار گرفتن سیم کارت در گوشی های نو کاملا تمیز و بدون خط می باشد.

۱0- در گوشی های که دارای حافظه خارجی می باشند این حافظه نباید هیچ پارتیشنی علاوه بر پارتیشن های اصلی که معمولا مخفی بوده و قابل دیدن نمی باشند داشته باشد.

11- در گوشی هایی که حافظه خارجی ندارند در قسمت Gallery یا Memory و یا قسمت هایی که قابلیت نصب یا کپی برنامه های مختلف در آن وجود دارد نباید هیچ پارتیشن یا فایلی غیر از فایل های اصلی گوشی وجود داشته باشد.

12- در گوشی های نو در قسمت زنگ ها نیز نباید هیچ زنگی اضافه بر زنگ های اصلی وجود داشته باشد.

13- برای اینکه مطمئن شوید گوشی که دارید خریداری می کنید نو است یک راه دیگر نیز وجود دارد و آن این که در قسمت Call Duration گوشی زمان 00:00:00 وجود داشته باشد.

14- در زمان خرید گوشی های دست دو حتما" از فروشنده 24 ساعت مهلت تست بگیرید تا باطری و سایر قسمت های آن را به طور کامل تست کنید.

15- یک راه برای تست باطری گوشی دست دوم این است که چندین بار به صورت پیاپی ( مثلا 5 بار ) گوشی خود را روشن و خاموش کنید اگر باطری این گوشی سالم باشد به اصطلاح نباید خط باطری کم کند یا حداکثر تا یک خط باطری کم کند ، ولی اگر پس از این کار خطوط باطری شما نصف یا کمی کمتر یا بیشتر شد به احتمال قوی باطری گوشی شما دارای اشکال می باشد.

16- در مورد خرید گوشی هایی که دارای حافظه خارجی هستند و یا قابلیت نصب برنامه های گوناگون را دارند دقت بیشتری به خرج دهید اگر در هنگام اجرای یک برنامه یا منو پس از مدتی گوشی دچار مکس طولانی می شود بدانید که این گوشی یا دارای ویروس می باشد و یا نرم افزارهای غیر استاندارد روی آن نصیب شده که در طولانی مدت برای برنامه اصلی گوشی نیز می تواند مشکل آفرین باشد.

17-ظاهر شدن علائم و یا اعداد بی دلیل ، خاموش و روشن شدن مکرر گوشی ، خارج شدن ناگهانی از یک برنامه در حین اجرا و خالی و پر شدن خط شار‍ژ گوشی از دیگر نشانه هایی است که در مورد گوشی های با قابلیت نصب برنامه میتواند نشانه غیر استاندارد بودن نرم افزار های نصب شده یا ویروسی بودن و یا در مراحل پیشرفته مشکل سخت افزاری گوشی باشد.
18- برسی قیمت و فراوانی لوازم جانبی نظیر قاب و ...

19- در پایان ذکر این نکته ضروری است که در صورتی که شما جز افرادی هستید که گوشی خود را مرتبا عوض می کنید در هنگام خرید گوشی حتما قیمت فروش دست دو آن را نیز جویا شوید تا از میزان افت قیمت احتمالی گوشی مورد نظر خود مطلع باشید چرا که برخی از گوشی ها ماحیاتا دارای افت قیمت بالا می باشند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد